• Boka hotell nära Bråvallafestivalen

  [wp-booking affiliate=”821421″ query=”Norrköping” label=”nor_bravallatop” ifl=”1″ title=”Hitta hotell” button=”Sök”]
  År 2013 genomfördes den första Bråvallafestivalen och om det skulle bli en framgång skulle festivalen komma att hållas under kommande år. Målet var att ca 40.000 personer skulle besöka festivalen men det visade sig tidigt att betydligt fler ville komma till hit. Redan första året var det över 51.000 besökare som kom. Det gjorde att Bråvallafestivalen år 2013 tog rekord i antal besökare på en musikfestival i Sverige och självklart blev det att festivalen fick anordnas årligen efter denna fantastiska start.

  hotell nära BråvallfestivalenÅret efter var det ytterligare några tusen som valde att lösa biljett och man tog då ett nytt rekord med 56071 besökare. Till stor del beror framgångarna på att arrangörerna lyckats locka riktigt stora band redan från början. År 2013 var de största namnen Avicii, Rammstein och Green Day. Året efter var Iron Maiden och Kanye West som var affischnamn.

  Festivalen har alltid anordnats den sista helgen i juni och pågår tre dagar. År 2016 kommer däremot att festivalen att hållas 30juni och fram till 2 juli.

  Ända från början har man haft festivalen på det område som Bråvalla Flygflottilj tidigare hade sin verksamhet. Den militära verksamheten lades ner 1994 och sedan dess har flygområdet använts på olika sätt varav Bråvallafestivalen är ett av de största evenemangen.

  För de som vet att de ska åka hit (oavsett vilka artister som bokas) är köp av Blind Bird Biljetter en rekommendation. Dessa finns visserligen bara i en begränsad upplaga men är betydligt billigar än de andra biljetterna. Men dessa säljs innan banden är bokade så det blir därmed en chansning om man kommer att uppskatta musiken eller inte. Att festivalområdet kommer erbjuda samma känsla och stämning kan däremot arrangörerna nästan lova. För många är det den främsta orsaken att åka hit.

  Boende:

  För de som vill bo nära festivalområdet men inte vill bo på ett hotell nära Bråvallafestivalen finns flera olika alternativ och prisklasser. Är det camping man vill bo på kan man välja mellan tre alternativ.

  Campingen – Med bara någon minuts gångväg till området är denna camping perfekt för de som vill vara i händelsernas centrum. Ta med öronproppar och förbered dig på fest och musik långt in på natten.

  Lugn & Grön Camping – För dig som vill ha de lugnare, renare och grönare på campingområdet. Kom ihåg att även lösa parkeringsbiljett om bilen ska parkeras här.

  Premium Camping – I en skön parkmiljö ligger Premium Campingen som ger bäst service och trevligast miljö. Även här måste man teckna separat parkeringsbiljett.

  Klicka här för att se en lista över alla hotell nära Bråvallafestivalen.