• Fyra romantiska ställen i Norrköping

  Fyra romantiska ställen i Norrköping

  Många menar att Norrköping är en liten storstad. Staden saknar knappast tjänster, saker att göra eller butiker att både shoppa och fönstershoppa i. Inte heller har Norrköping någon brist på romantiska platser, även om dessa dock inte direkt marknadsförs så som butiker eller tjänster gör. I den här texten vi vill belysa de vackra, lugna och romantiska ställen som finns i och omkring staden.

  1.     Rhododendrondalen

  Få ställen i Norrköping kan matcha Rhododendrondalen när det kommer till romantik. Går man hit under rätt årstid möts man av en hänförande, väldoftande och färgsprakande grönska. Här är det perfekt att ta en promenad med någon man håller kär. Är man trött på att gå kan man helt enkelt luta sig tillbaka på en bänk och titta på blomprakten.

  Så romantiskt som det är nu har det dock inte alltid varit. Det var först i mitten på 90-talet som dalen skapades av en stadsarkitekt. Vid den tiden fanns här endast högar med asfalt och en stor slänt, något som är svårt att föreställa sig när man besöker platsen idag.

  2.     Färgargården

  Ett lugnt och stilla friluftsmuseum som bäddar för en trevlig och romantisk dag utomhus. Här tas du på en tidsresa tillbaka till 1850-talet där du får en inblick i hur en färgarfamiljs liv såg ut. Väljer ni att åka hit har ni möjlighet att försöka komma på en tid då en guidning eller en dramatiserad visning hålls. På så vis känns 1850-talet ännu närmare.

  Vill ni ha en heldag kan ni passa på att besöka Rhododendrondalen i samma veva, som inte alls ligger långt ifrån färgargården. Snarare bäddar det för en heldag i romantisk anda.

  3.     Våtmarkerna kring Häradstorp

  Om bara vädret tillåter är området kring Häradstorp ett perfekt ställe att åka till med någon du tycker om. Visserligen ligger det ungefär 25 minuters bilresa från Norrköpings innerstad, men sett till vad som erbjuds kan det vara överkomligt. Här är naturen idyllisk och rik på fågelliv. Är du och den du tycker om intresserade av djur och natur är detta ett måste.

  4.     Se Norrköpings Symfoniorkester framträda

  I De Geerhallen, som ligger i hjärtat Industrilandskapet i staden, håller Norrköpings Symfoniorkester konserter varje vecka. Att lyssna till klassisk musik med någon man tycker om man kan vara nog så romantiskt. Violin, cello och piano är i allra högsta grad förknippade just med romantik. Sedan kanske det inte passar just er, beroende på musiksmak, men att se en orkester live är något som åtminstone bör göras någon gång i livet. I Norrköping är möjligheterna goda att göra just detta.