• Fem måsten i Norrköping

  Fem måsten i Norrköping

  Norrköping lockar årligen mängder av turister, till stor del från övriga Sverige men också från utlandet. Det största dragplåstret är kanske Kolmården, som idag är Nordens största djurpark. Sevärdheter och aktiviteter i staden är det dock ingen brist på utöver att titta på djur. Den som reser till Norrköping kan enkelt hitta saker att göra och evenemang att gå på. I den här artikeln listar vi det man inte får missa om man är på besök i staden.

  Kolmården

  Som nämnt i inledningen är Kolmården en av stadens största turistattraktioner. Att det är Nordens största djurpark är en faktor som bidrar till parkens popularitet. En annan faktor är att Kolmården bjuder på ett för världen unikt safari. Därutöver finns bland annat en stor tigervärld och en undervattensvärld.

  Tycker du om djur som tigrar, apor och delfiner lär du inte åka hem besviken härifrån. Dessutom finns här ett spännande linbanesafari och spännande bergochdalbanor. Kommer du hit på rätt dag bjuds det dessutom på shower av olika slag.

  Busfabriken

  Du som är i Norrköping med barn lär inte få många lugna stunder. Ytterligare en attraktion som lämpar sig bra för de yngre är Busfabriken, Europas största lekland inomhus.. Här kan barnen hoppa, springa, leka, pyssla, busa och mer som hör ett lekland till. I lokalen finns klätterställningar, tunnlar, bollhav, studsmattor, lekbilar och hängbroar. De små lär inte bli besvikna om du tar dem hit.

  Medley Centralbadet

  På Medley Centralbadet är det svårt att bli uttråkad. Känner man för en lite lugnare stund, finns det goda möjligheter även till avslappning här med bastu och bubbelpooler. Det som lockar många att åka hit är dock just vattenattraktionerna. Här hittar du till exempel vattenrutschbanor, strömkanaler, en klättervägg, vattenpist och en tunnel. Utomhusdelen av badet har dessutom en femtiometersbassäng och en bassäng med hopptorn.

  Sörsjöns Äventyrspark

  Sörsjöns Äventyrspark är inget för den höjdrädda. Här återfinns norra Europas största anläggning för höghöjds- och linbanor. Konceptet är enkelt – du betalar och får klättra så mycket du vill inom loppet av två timmar. Utan alltför långa pauser lär du hinna med många av de 15 höghöjdsbanor (med linbanor) som finns.

  Färgargården

  Färgargården är ett friluftsmuseum i idyllisk miljö som visar hur en färgarfamilj levde för ungefär 150 år sedan. Kommer du hit på rätt dag finns det guidade turer och dramatiseringar av hur livet kunde se ut. Du som gillar historia i allmänhet kommer säkerligen inte att bli besviken på ett besök här.